CODE ORANJE voor jeugdwerk

 

Vanaf woensdag 14 oktober geldt FASE ORANJE !

De cijfers blijven stijgen maar door de goeie organisatie van de jeugdwerking kunnen onze activiteiten toch blijven doorgaan. Het is reeds bewezen dat jullie zich met de maatregelen minstens even  hard amuseren als gewoonlijk en dat doet ons een plezier. De maatregelen zullen toch wat strenger worden. Hieronder geven we jullie de maatregelen mee en zeggen we hoe wij er rekening mee houden.

De maatregelen:

  • De bubbels voor 12 tot 18-jarigen worden verkleind tot 20 personen indien deze activiteit binnen doorgaat. Activiteiten buiten mogen nog steeds in bubbels van 50 personen voor deze bubbels. Binnen moet je vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker dragen.

  • Tijdens activiteiten met -12 en +12 mag fysiek contact, maar nog sterker dan in fase geel moet je intens fysiek contact zoveel mogelijk vermijden.

Wat betekend dit voor ons?

De -8,-10 en -12 kunnen de activiteiten verderzetten in hun bubbels van 50 deelnemers (inclusief leiding). Voor hen verandert er niets buiten het intensief fysiek contact dat nu nog meer zal vermeden worden.

De -12 zal altijd alleen een activiteit hebben en dus gescheiden zijn van het jong. Kijk goed op onze website of in het boekje als de activiteit doorgaat op de KLJ of in de gemeentezaal van Vosselare.

Voor het JONG en het OUD zullen de activiteiten er anders uitzien. We vragen aan alle leden van het OUD en JONG om standaard een mondmasker mee te nemen naar de activiteit. Zolang de weerstomstandigheden het toelaten zullen de activiteiten zo veel mogelijk buiten doorgaan. We blijven dus buiten waar we zonder problemen een activiteit  met 50 deelnemers kunnen organiseren. Bij slecht weer kunnen we natuurlijk niet anders dan naar binnen gaan. Dit betekent dus dat alle leden en leiding een mondmasker zullen moeten opzetten. Ook zal de groep moeten gesplitst worden in twee groepen van maximaal 20 deelnemers. We proberen onze activiteiten te voorzien op deze situaties en dus activiteiten te maken waarin er geen contact nodig is tussen twee groepen.

Het vraagt grote aanpassingen van de leiding en de leden maar zolang we kunnen doorgaan met de activiteiten is het alle moeite waard!

Zit je nog met vragen, aarzel niet om ons te contacteren via contact.
Wil je nog meer info in verband met corona en jeugdwerk? Klik dan zeker eens hier